Oppustet mave og mærkelige lyde

Er din tamrotte begyndt at nyse? Kommer der mislyde når den trækker vejret? Har den pludselig fået en knude? Desværre hænder det, at vores små venner bliver syge, og så er der hjælp at hente her...

Redaktør: Lylle My

Besvar
victoriaamalie
DTF Forum Medlem
Indlæg: 4
Tilmeldt: søn nov 15, 2020 11:50 am

Oppustet mave og mærkelige lyde

Indlæg af victoriaamalie » søn nov 15, 2020 5:36 pm

Min nye rotter er begyndt her idag at sige nogle mærkelige lyde. Det lyder lidt som et nys men sådan lidt dybere og han stikker tungen ud imens han gør der plus han har oppustet mave. Hvad kunne det være?

Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5937
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Re: Oppustet mave og mærkelige lyde

Indlæg af Lylle My » søn nov 15, 2020 7:56 pm

Det lyder virkelig alarmerende, specielt hvis du er HELT sikker på, at din rotte er en hanrotte - og ikke en hun.
For en hanrotte vil en voldsomt hævet mave og vejrtrækningsbesvær være alvorligt nok til, at rotten akut skal undersøges og behandles. Hævelse af maven kan have mange grunde, og de er allesammen alvorlige og ekstremt smertefulde.

Hvis rotten SKULLE være en HUNrotte, som du ved en fejl har fået oplyst er en han, ville den oppustede mave muligvis kunne være, fordi den er drægtig og er begyndt at føde. Men hvis den siger underlige lyde, mens den stikker tungen ud, har den muligvis problemer med vejrtrækningen - eller også kan den have problemer med at føde ungerne. I så fald må en dyrlæge vurdere, om det er nødvendigt med et kejsersnit for at redde rottens liv - eller om det vil være muligt at sætte fødslen i gang med medicin.

Så medmindre det viser sig, at det ER en hunrotte, og hun nu ER gået i gang med at føde sine unger - så ville jeg ikke tøve et sekund længere, men straks kontakte vagtdyrlægen.
4 lækre hanrotter, 2 dværgpapegøjer, 4 nymfeparakitter og 1 fritgående kanin

Besvar