Headtilt

Er din tamrotte begyndt at nyse? Kommer der mislyde når den trækker vejret? Har den pludselig fået en knude? Desværre hænder det, at vores små venner bliver syge, og så er der hjælp at hente her...

Redaktør: Lylle My

Besvar
victoriaamalie
DTF Forum Medlem
Indlæg: 2
Tilmeldt: søn nov 15, 2020 11:50 am

Headtilt

Indlæg af victoriaamalie » man dec 14, 2020 4:18 pm

Hej, min rotte Benny er begyndt her det sidste døgn at have headtilt. Han virker super frisk og glad og har heller ingen balanceproblemer. Det kan sagtens være at han har haft det før da vi først har fået ham her for omkring en måned siden. Jeg ville bare høre om en rotte kan have headtilt uden at den nødvendigvis er syg? Han er generelt lidt spøjs i det og vi mistænker at han kan være dårligt avlet da vi har købt ham i plantorama hvor de ikke har styr på avlingen. Synes bare at det er mystisk at han har headtilt men overhovedet ikke har ændret adfærd. Det er heller ikke en voldsom headtilt som man ligger mærke til med mindre man kigger efter.

Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5911
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Re: Headtilt

Indlæg af Lylle My » tirs dec 15, 2020 6:31 pm

Headtilt opstår ikke uden grund - det er altid et tegn på, at rotten ENTEN har en betændelse i det indre øre ELLER at der pludselig er opstået et neurologisk problem (f.eks. en mindre hjerneblødning), og i begge tilfælde kræver det øjeblikkelig behandling hos dyrlægen. Eftersom din rotte åbenbart er meget ung, er sandsynligheden for, at det er på grund af en betændelsestilstand i det indre øre - hvilket er ekstremt smertefuldt. (noget, som alle forældre til børn med mellemørebetændelse kan skrive under på) - LANGT den mest sandsynlige.
Så du må altså hurtigst muligt få din dyrlæge til at kigge grundigt på Benny og evt. sætte ham på en solid antibiotikabehandling.

At han ikke viser tegn på at være syg er ikke så underligt. Som byttedyr vil rotter kun sjældent ændre adfærd og vise tegn på smerte eller helbredsproblemer, før det er blevet så slemt, at behandling ikke længere er en mulighed. Men hvis headtilten først lige er blevet synlig, vil en solid antibiotikabehandling kunne fjerne betændelsen, så den lille dreng bliver smertefri igen. :)

I nogle tilfælde kan headtilten blive kronisk, så rotten resten af livet vil hælde hovedet til den ene side - men det er bare altid STARTET med noget, der har krævet øjeblikkelig behandling - og allerhelst hos en rottekyndig dyrlæge.
4 lækre hanrotter, 2 dværgpapegøjer, 4 nymfeparakitter og 1 fritgående kanin

Besvar