Hejsa

Her kan du skrive et par ord om dig selv.

Redaktør: Lylle My

Besvar
Janet
DTF Forum Medlem
Indlæg: 2
Tilmeldt: tors jul 15, 2021 4:19 pm

Hejsa

Indlæg af Janet » tors jul 15, 2021 4:29 pm

Hejsa. Mit navn er Janet. Jeg vil gerne have en rotte som kæledyr. Jeg er i bund og grund mere læser end skribent, og jeg registrerer mig for at kunne stille spørgsmål, hvis jeg ikke forstår noget. Tak

Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5922
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Re: Hejsa

Indlæg af Lylle My » tors jul 15, 2021 9:24 pm

Hej Janet, og velkommen til. :-D

Lige det vigtigste først: Der er faktisk ikke noget, der hedder: "Én rotte" som kæledyr. Det mindste antal, man kan have ad gangen, hvis man ønsker at éns rotter skal trives (og hvilken dyreejer ønsker ikke, at deres kære kæledyr skal trives) er tre. Rotter er nemlig flokdyr, og derfor trives de kun i flok - og det mindste antal dyr, en flok kan bestå af, er naturligvis tre.

Derefter: Du er hjertelig velkommen til at stille alle dé spørgsmål, du lyster, og jeg vil svare efter bedste evne... men muligvis vil svaret ikke komme SÅ hurtigt igen. Forummet har nemlig ikke så hulens mange aktive brugere længere, facebook-grupperne er efterhånden dét sted, hvor de fleste rotteejere finder et socialt fællesskab - men jeg holder liv i det gamle forum og kigger herind mindst én gang om dagen, fordi det nu engang har nogle kvaliteter, som man IKKE finder i facebookgrupperne... og fordi jeg kan se, at selvom her ikke er SÅ mange aktive brugere, så er der hele tiden en del gæster, der læser med herinde... Så behovet for DTF er her åbenbart stadigvæk. :)

Du kan sagtens både læse og spørge hérinde, og samtidig være en del af facebookgrupperne - vi er ikke konkurrenter, men nærmere samarbejdspartnere. Så hvis du - foruden forummet hér - gerne vil være en del af et lidt mere livligt fællesskab, så kan jeg ihvertfald klart anbefale dé to grupper, jeg selv kender til - nemlig "Tamrotter i DK" https://www.facebook.com/groups/215867215148682 og "tamrotter - opdræt og hyggesnak" https://www.facebook.com/search/top?q=t ... 0hyggesnak

Hvis du gerne vil lære alle de mest grundlæggende ting om rotter, vil jeg også anbefale dig at besøge Den Danske Tamrotteforenings hjemmeside. https://www.tamrotte.dk/ Dén side er en guldgrube af informationer om hold af tamrotter... og så er der endda også en liste over dé opdrættere i DK, der følger DDTF's etiske retningslinjer for et godt og hensynsfuldt tamrotteopdræt. :mrgreen:
4 lækre hanrotter, 2 dværgpapegøjer, 4 nymfeparakitter og 1 fritgående kanin

Janet
DTF Forum Medlem
Indlæg: 2
Tilmeldt: tors jul 15, 2021 4:19 pm

Re: Hejsa

Indlæg af Janet » fre jul 16, 2021 9:14 am

Tak for den varme velkomst og for svaret :)

Besvar