Avis papir?

Alt om vores kære tamrotter.

Redaktør: Lylle My

Besvar
rotte drengen
4 Stjernet Rottemedlem ****
Indlæg: 214
Tilmeldt: tirs apr 27, 2010 4:19 pm
Geografisk sted: Midtjylland

Avis papir?

Indlæg af rotte drengen » fre maj 28, 2021 5:53 pm

Kan rotter egentlig godt tåle avis papir? Altså strimler, syntes engang jeg læste at de ikke kunne pga noget med det blæk🧐

Erling
3 Stjernet Rottemedlem ***
Indlæg: 150
Tilmeldt: tors maj 09, 2013 7:56 pm
Geografisk sted: Esbjerg, VestJylland

Re: Avis papir?

Indlæg af Erling » fre maj 28, 2021 8:22 pm

Der er mange der bruger avispapir. Og det er helt ok at bruge. Jeg har selv prøvet at bruge det i makkuleret form, men syntes ikke det var, som jeg havde håbet. Ang tryksværte/farve, så er det helt uskadeligt (kan tilmed spises, hvis man skulle have sådanne lyster...) :) Dog anbefales det, at aviserne lige ligger et par dage, inden man bruger dem.

Erling

Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5922
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Re: Avis papir?

Indlæg af Lylle My » fre maj 28, 2021 8:39 pm

Ja, som Erling siger, er tryksværten i avispapir fuldstændig ugiftig, så brug ENDELIG avispapir til rotterne - de elsker det. :mrgreen:
I gamle dage var tryksværten giftig, men dét er den ikke længere - af hensyn til helbredet hos dem, der arbejder med sværten i det daglige.

Derimod bør man ikke bruge papir med FARVEbilleder f.eks. reklametryksager, da nogle af disse trykte farver kan være giftige - men sort/hvide billeder i en avisartikel er helt ok. :)

Specielt, hvis man har en lys rotte, vil det være en fordel IKKE at bruge helt friske aviser i buret, fordi tryksværten så vil kunne smitte af - og dét ser ikke specielt kønt ud på en lys rotte.
Men hvis man lader avisen ligge og "dampe af" i et døgns tid eller to, vil sværten have sat sig helt fast på papiret, så man undgår misfarvning af rottens pels (og af éns egne fingerspidser). :wink:
4 lækre hanrotter, 2 dværgpapegøjer, 4 nymfeparakitter og 1 fritgående kanin

rotte drengen
4 Stjernet Rottemedlem ****
Indlæg: 214
Tilmeldt: tirs apr 27, 2010 4:19 pm
Geografisk sted: Midtjylland

Re: Avis papir?

Indlæg af rotte drengen » tors jun 17, 2021 1:33 pm

Hugo er fan af aviser nu!🙏🏻😁 hvad med en plastik platform, hvor kan det findes? Han har et i træ, men bliver ved med at tisse på den😩

Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5922
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Re: Avis papir?

Indlæg af Lylle My » tors jun 17, 2021 10:22 pm

Du kan købe en platform til buret flere steder på nettet, f.eks. hér: https://www.gnavernes-univers.dk/vare/h ... RrEALw_wcB Hvis du vil have en trappe, der passer til platformen, kan den købes samme sted.

Men vær opmærksom på, at selvom en plastikplatform er nemmere at gøre ren end én af træ, så vil han temmelig sikkert stadig tisse på den - og derefter lægge sig i den våde pyt, så han kan komme til at dufte som en RIGTIG mandfolke-rotte. :P :lol:

Faktisk vil det være bedre, hvis du hænger nogle hængekøjer op i buret i stedet for hylder. Køjerne kan du bare skifte og vaske samtidig med den ugentlige rengøring. Der er ingen grund til at bruge en formue på fine hængekøjer fra dyrehandleren - bare tag et stykke blødt stof i en passende størrelse, læg det dobbelt og sæt hjørnerne af stoffet fast til tremmerne. Så har han en stor, lækker og superblød hængekøje, som han vil elske at ligge og snue i. (rotter ELSKER at have hængekøjer - masser af hængekøjer - i deres bur)

Hvis du kigger i dit klædeskab, vil du måske kunne finde ét eller andet stykke tøj, som du ikke bruger længere. Hvis stoffet er blødt og lækkert, vil det være fint at donere til den lille fyr. Dét vil han elske dig for. Jeg har brugt så forskellige ting til hængekøjer som vaskeklude, T-shirts, cowboybukseben, hætten fra en børne-flyverdragt - ja, selv en gammel BH var enormt brugbar som en højt elsket dobbelt-hængekøje. :lol: Men for det meste køber jeg billige fleecetæpper, klipper dem ud i 40 X 40 cm store firkanter, og bruger to lag fleecestof til hver køje. Dén størrelse passer perfekt til buret, og alle mine rotter har elsket dem... nogle af dem har endda elsket dem så meget, at de straks gnavede dem i stykker - men fordi de er så billige og nemme at lave selv, var det ikke det store problem - jeg satte bare en ny hængekøje ind i buret og smed dén ud, de havde splittet ad. :)

Hér kan du se, hvordan mit bur ser ud - med masser og atter masser af lækre, bløde hjemmelavede hængekøjer. Jo flere hængekøjer, man kan fylde et rottebur med - desto lykkeligere vil rotterne være. :mrgreen:

Billede
4 lækre hanrotter, 2 dværgpapegøjer, 4 nymfeparakitter og 1 fritgående kanin

Besvar