Sådan lægger du billeder ind

Har du nogen billeder som du gerne vil dele med os andre? Så post dem endelig her. Billederne kan ikke 'uploades' til selve forummet, så de skal ligge på en anden server.

Redaktører: Rakkaus, Lylle My, Alenya

Låst
Brugeravatar
Lylle My
Site Admin
Indlæg: 5901
Tilmeldt: lør jul 24, 2010 10:40 am
Geografisk sted: Aalborg

Sådan lægger du billeder ind

Indlæg af Lylle My » ons mar 09, 2011 6:37 pm

Sådan uploader du billeder til internettet og indsætter dem i en tråd:

HUSK: Billederne må højst fylde 640 pixels i bredden.
Billedet, der skal lægges ind, skal først være uploadet til et sted på internettet. Har du ikke sådan et sted i forvejen, er der flere image-hosting-sider, hvor man gratis kan oprette en konto og lægge sine billeder ind... Jeg bruger selv postimage, men hvis du foretrækker en anden imagehost, kan du finde en anden ved at google ordene "image hosting".


I eksemplet hér har jeg valgt postimage, som har dén fordel at siden kan indstilles til automatisk at formindske de uploadede billeder til en bestemt størrelse... Så slipper man for at tænke på, om éns billede er større end forummets regler tillader.
Man KAN også bruge f.eks billeder, man har lagt op på facebook, hvis man har sørget for at formindske dem til korrekt forumstørrelse, INDEN man lagde dem dérind... altså max 640 pixels i bredden


Når du har oprettet en konto, kan du vælge at lave en bestemt mappe til dé billeder, du i fremtiden vil lægge ind i forummet, ved at trykke på knappen "Create new gallery" og give mappen et navn efter eget valg. Jeg har selv valgt at navngive mappen med billeder, jeg vil vise frem på Dansk tamrotte Forum som ... SURPRISE! ... "Dansk Tamrotte Forum": :lol:

BilledeNår du har trykket på mappen for at åbne den, vil du se at der lige nedenunder mappens navn er en knap, hvor der står "Upload". Dén trykker du på.

Billede


Nu dukker der en boks op, hvor du kan vælge, hvordan du vil uploade billedet. Dér, hvor der står: "Do not resize my image", trykker du på pilen for at ændre dén indstilling.

Billede


Så vælger du at sætte den til at lade billedet blive uploadet i korrekt forum-størrelse, 640 X 480 pixels. Vælg dén indstilling.
Fordelen er, at man så slipper for at tænke på at ændre størrelsen, hver gang man uploader - og man kan altid ændre indstillingen tilbage, hvis man har et billede, man gerne vil uploade i fuld størrelse. Så må man bare ikke dele dét billede hérinde fordi det vi være for stort til forummet.

Billede


Tryk så på knappen "Choose images":

BilledeI boksen der nu dukker op finder du frem til dét billede der ligger på din computer, som du gerne vil dele med andre. Klik på billedfilen for at markere den - og tryk derefter "Åbn".

BilledeBilledet vil nu blive uploadet til dén mappe på postimage, du har åbnet. Når det er klar, vil der dukke forskellige dele-links op på siden. Du skal vælge dét, der hedder "Direct link". Du kan så højreklikke på dét link og derefter vælge "kopiér". Så vil din computer gemme linket i sin hukommelse, indtil du kopierer noget andet.

BilledeHvis man synes at det vil være lettere, KAN man i stedet bare markere linket og trykke tasten "Ctrl" og bogstavet"c" ind på samme tid... Så vil det markerede link blive kopieret på tilsvarende måde. Bare husk, at det skal være dét, der hedder "Direct link".Nu går du ind i forummet og skriver din besked... og dér, hvor du vil sætte dit billede ind, trykker du på Img-knappen.

Billede


Der vil nu dukke to "img-tegn" op med den blinkende markør (den sorte streg, der viser hvor du skal til at skrive) lige midt imellem dem.
Så højreklikker du med musen lige midt imellem de to "Img-tags", og i dén fane der kommer frem, vælger du "Indsæt".

BilledeNu vil linket, du har gemt i computerens hukommelse, blive kopieret ind i tekstboksen lige midt imellem de to "img-tegn".
For at være HELT sikker på at det kommer til at se rigtigt ud, når du slår det op, kan du først trykke på "Preview"-knappen. Så vil du se, hvordan opslaget eller indlægget vil komme til at se ud, når du har slået det op.

Billede


Hvis du vil sætte flere billeder ind, er det altid en god idé at starte på en ny linie. Ellers KAN det ske, at to billeder bliver vist på den samme linie, så de samlet vil være for brede til at blive vist ordentligt i tråden.


Når du så har skrevet det du vil - og har lagt alle billederne ind - er det en god idé lige igen at trykke på "Preview", før du trykker "Submit"... Så kan du lige checke om det nu også ser ud, som du gerne vil have det - og rette eventuelle fejl, inden du lægger det færdige indlæg ind på forum:

Billede


Hvis du er tilfreds med, hvordan det ser ud, så bare tryk på "Submit".

Billede


Opslaget (eller indlægget) vil nu være blevet slået op inde i forummet - med både tekst og billede, parat til at blive set af de andre medlemmer.

Billede
Rigtig god fornøjelse. :mrgreen:

Låst